Alive Rosendal

ALIVE ROSENDAL – UTLOTTNING ETAPP 2!
INFLYTTNING I MARS 2023.

Vi lottar nu ut 162 hyresrätter i två etapper. Anmäl dig idag till etapp 2!
Utlottningen avser förstahandskontrakt med 30% lägre hyra! Till dig mellan 18 till 35 år. Fördelningen av lägenheter sker enligt ett lottningsförfarande som ger alla bostadssökande samma chans. Anmälan är öppen nu och administreras av SBB. Lottningen och anmälan är helt kostnadsfria.

Välkomna till Alive Rosendal i stadsdelen Rosendal i Uppsala

SBB och Alive Bostad lottar ut 162 nyproducerade hyresrätter till dig som är mellan 18 och 35 år. SBB Samhällsbyggnadsbolaget är fastighetsägare och din hyresvärd. Inflyttning sker i två etapper från och med den 2 januari 2023. Inflyttning etapp 2 sker i mars 2023.

LOTTNINGEN sker I TVÅ OMGÅNGAR OCH KOSTAR INGET

Lägenheterna lottas ut i två etapper. Lottning, Etapp 1 kommer sker under oktober. Lottning, Etapp 2 sker under november och december. Du kan delta i både etapp 1 och 2 men behöver då aktivt gå in och anmäla dig till varje lottning.

Våra hus är ritade av den kända arkitektfirman TENGBOM
FÖRSTAHANDSKONTRAKT TILL 30% LÄGRE HYRA, HUR GÅR DET TILL?

Alla hyresgäster erhåller förstahandskontrakt till 30% lägre hyreskostnad jämfört med annan nyproduktion i Rosendal. Våra låga hyror är en del av vår hållbara affärsmodell. Här kan du läsa mer om Alives bostadskoncept och om hur vi kan erbjuda både 30% lägre hyror och hög boendestandard

LÄGENHETERNA SOM LOTTAS UT I ETAPP 1 OCH ETAPP 2

1:or, 2:or och 3:or. Storlekar från 23 kvm till 57 kvm boendeyta.
Du betalar från 4 685 kr till 8 140 kr/mån

ARKITEKTRITADE BOSTADSHUS med hög kvalitet

Husen är ritade av det välkända arkitektkontoret Tengbom. Lägenheterna har balkong, alternativt en uteplats eller franska fönster. Våra hus är välplanerade och lägenheterna håller hög standard och är producerade i tilltalande material av god kvalitet. Byggare är Lindbäcks Bygg. 

De tre fristående huskropparna omfamnas av grönska, både från park
i nord och öst, stadsskogen i väst och den egna bostadsgården. Öppningarna mellan byggnaderna släpper solen in på gården vilket skapar ett ljust och luftigt grönt rum. Bostadsgården ges en stor gräsmatta så att ge boende och barn får möjlighet till lek och spel.

Gräsmattan omringas av träd och planteringar som ger lövskugga och årstidsvariation. På gården finns små och stora sittplatser i sollägen, där grannar kan mötas eller vistas enskilt.

Pergola och träd ger skugga under heta sommardagar. Förgårdsmarken mot kringliggande gator anläggs med planteringar, träd, uteplatser, cykelparkering och sittplatser för att bidra med grönska och skapa möjlighet till sociala möten mellan boende och personer som vistas i gaturummet. Ett antal garageplatser finns också att tillgå liksom bilpool och cykelpool. Gården kompletteras med takterrasser som är gemensamma för de boende i kvarteret.

Kort om stadsdelen Rosendal

Rosendal är en helt ny stadsdel i Uppsala dryga 1,5 km från slottet. Området erbjuder närhet till natur, parker, goda kommunikationer, en ny grundskola och med Uppsala universitet som närmsta granne.

I Rosendal byggs det totalt omkring 1 300 bostäder och Uppsala kommun har gjort stora satsningar på hållbarhet och innovation i stadsdelen. Ett perfekt område för dig som vill leva hållbart. Och ett perfekt område för SBBs och Alive Bostads första bostadsprojekt.

VIKTIGT ATT VETA FÖR DIG SOM DELTAR I LOTTNINGEN
Mer info om vad som gäller finns hos hyresvärden SBB

  • Du ska vara mellan 18 och 35 år
  • Det krävs en accepterad kvar-att-leva-på-kalkyl
  • Medsökande måste uppfylla samtliga krav och kontrolleras på samma sätt som huvudsökande
  • Samtliga inkomstformer av tjänst, bidrag, eller eget företag accepteras
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du ska avse att bo stadigvarande och folkbokföra dig på adressen
  • Inte bo fler i lägenheten än boendeytan avser

Alive samverkar med Uppsala Universitet kring forskning om unga vuxnas framtida boende.
Alives bostadskoncept väcker intresse hos många. Under våren skrev Rebecca Waldenfjord, MSc student in Sociotechnical Systems Engineering på Uppsala Universitet en C-uppsats inom företagsekonomi tillsammans med Simon Sjögren och Carl Lindholm. Ämnet var Alive bostäders hållbara affärsmodell för framtidens bostäder.

Välkomna till Alive Rosendal!

Här kan du läsa mer om konceptet Alive Bostad och våra visioner

Kontakta oss gärna på info@alivebostad.se